Tröttheten.

Det är allt bra tur att min skola inte börjar förrän på tisdag. Efter den här helgen är jag så trött att jag kreverar. Imorgon skall jag vila upp mig så att jag orkar igenom den kommande vårterminen. Jag kommer visserligen att ha extremt lite skola de kommande månaderna, men det är tunga (och ointressanta*) ämnen så jag behöver all energi jag kan få. Kom nyss hem från en brakmiddag ute på stan med en vän, och nu känns det som att jag kunde somna sittande. Det blir en tidig kväll ikväll.

(Och jo, jag ska skriva om städningen i fredags. Sen.)

*Får jag säga så? Grejen är den att jag nu står inför de allra mest intensiva sjukskötarkurserna. Och vet du vad? Om det är något här i världen jag inte vill bli så är det sjukskötare. Här i Finland är det dock så att alla barnmorskor först måste ha sjukskötarpapper, så jag har ju liksom inget val…

2 thoughts on “Tröttheten.

  1. Min plan är också att bli barnmorska och jag kämpar mig också igenom sjuksköterskeprogrammet nu och sen måste en ju dessutom jobba ett år här i Sverige innan en får börja barnmorskeprogrammet. Visst är det som du beskriver ibland, mycket känns som om jag aldrig kommer att få användning av. Som all geriatrik vilket verkligen är det tråkigaste av all. Men det är väl bara att bita ihop och gilla läget!

    • Ära till dem som faktiskt väljer att bli sjukskötare, men det är definitivt inte min cup of tea. Tack och lov har jag gjort klart min geriatrik och gerontologi. Börjar med akutvård nu och gör praktik inom inre med. och kirurgi från mars till maj. Har angst. Vill inte. Försöker vända det till något bra. Lyckas inte. Ännu iallafall.

      Men oj. Måste ni jobba ett år innan ni får läsa till barnmorskor? Är iaf tacksam över att vi inte måste det.

      Vi kämpar vidare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s