Nästan obehagligt.

Emellanåt kollar jag Google Analytics och håller lite koll på vem som läser min blogg och hur folk hittar hit. Men alltså hörni, det där med sökord är nog något av det skummaste! Ibland verkar det som att Google Analytics inte bara följer min blogg utan även mitt liv, mina tankar och mina diskussioner med folk irl. Hur i hela världen är det möjligt att folk hittat till min blogg genom att googla ord som jag inte alls skrivit den senaste veckan (eller någonsin ever?!), men nog funderat på eller  talat med folk om. ”IV-kanylering” till exempel. DET har jag väl ändå inte skrivit om här? Men väl sysselsatt mig med i skolan. Och för några dagar sedan talade vi med ett gäng studiekompisar om vilken anatomiatlas som är värd att införskaffa, och nu har någon hittat till min blogg med sökorden ”anatomiatlas bra”. Jag förstår inte… Kan du förklara detta fenomen för mig?

Nu ska jag lugna ner mig och öppna upp mig i lite yin yoga, innan jag tar itu med denna ”lediga” dag. Tusen saker på agendan.

Annonser

2 thoughts on “Nästan obehagligt.

  1. har du möjligtvis googlat på iv-kanylering fast i samband med skolarbete – medan du var inloggad på gmail på samma gång? då har google sparat det sökordet och kan ha använt det när nån annan ha googlat på samma ord och kopplat ihop det via analytics med din blogg. här mera om hur man rensar googles minne av vad du har gjort på nätet: http://www.hs.fi/kotimaa/Nettik%C3%A4ytt%C3%A4jien+etuj%C3%A4rjest%C3%B6+kehottaa+pyyhkim%C3%A4%C3%A4n+Google-tiedot+heti/a1305556489812?ref=fb-share

    • Vah? Det där låter ju helt sjukt! Är det sådär det fungerar? Men nej, jag har nog inte googlat kanylering. Nånsin. Så det känns jätteskumt, verkligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s